#kysysuoraan: 7 päivää, 7 teemaa, 3 maahanmuuttajaa livenä

​

Viikon mittainen liveseuranta kolmen maahanmuuttajan arjesta on päättynyt. Meg, Husu ja Fathi jättivät hyvästit yleisölle, joka viikon aikana seurasi heidän jokaista liikettään.

Maanantaina 10.10. alkanut ja tänään sunnuntaina 16.10.2014 päättynyt kampanja #kysysuoraan on nyt ohitse. Teemme lähipäivinä viikon kysytyimmistä kysymyksistä ja puheenaiheista koosteen.

Kolme maahanmuuttajaa vastasi suorassa verkkolähetyksessä arkensa keskeltä kansalaisten kysymyksiin viikon ajan klo 12-22 osoitteessa kysysuoraan.net.

Fathi, Meg ja Husu kokoontuivat viikon päätteeksi yhteen

​

Arkeaan verkossa jakoivat muun muassa Yle Puheen Alista ja Hususta tuttu, Somaliassa syntynyt Abdirahim Husu Hussein, Filippiineiltä kotoisin oleva järjestöaktiivi Meg Sakilayan-Latvala ja toisen polven maahanmuuttaja, stand-up koomikko Fathi Ahmed.

Kampanjan tarkoituksena oli herättää keskustelua maahanmuuttajiin kohdistuvista ennakkoluuloista. Tavoitteena oli edistää vuoropuhelua suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä ja murtaa vähemmistöihin liittyviä ennakkoluuloja. 

Kuvassa vasemmalta Fathi Ahmed, Meg Sakilayan-Latvala ja Abdirahim Husu Hussein.​​
Kuvassa vasemmalta Fathi Ahmed, Meg Sakilayan-Latvala ja Abdirahim Husu Hussein.​​

Pyrkimyksenämme on torjua syrjintää käyttämällä samoja kanavia kuin uudet syrjinnän muodotkin: internet, sosiaalinen media ja muut foorumit.

7 päivää, 7 aihetta, 3 maahanmuuttajaa

Jokaiselle päivälle oli oma alustuksensa, joihin liittyivät aiheeseen pohjustavat videot.

Aiheita videopohjustuksineen olivat mm. 

Kysytyimpiä kysymyksiä olivat mm. uskontoon ja työssäkäyntiin liittyvät kysymykset. He kaikki olivat vahvasti samaa mieltä, että väkivaltaisuus sekä maahanmuuttajien että kantaväestön keskuudessa on tuomittavaa. Myös passivoituminen, johon Suomen valtio suorastaan kannustaa, on todellinen ongelma.

​

Viikon aikana kysymyksiä tuli pääosin sivustolla olevan chatin kautta reilut 1000 kappaletta. Sivustolla vierailtiin yli 20 000 kertaa.

Kampanja on Sisäministeriön rahoittama, lisätietoja lehdistötiedotteesta.

Kuvat median käyttöön löydät täältä  »

Kuvissa vasemmalta: Fathi, Meg ja Husu​
Kuvissa vasemmalta: Fathi, Meg ja Husu​